Wat ruik ik?

Mensen die niet standaard in de auto roken, maar waar incidenteel een keer in de auto is gerookt, kennen het als geen ander. Rooklucht uit auto verwijderen is een moeilijke bezigheid. Dit geldt met name als het interieur van de auto lange tijd aan sigarettenrook is blootgesteld. De geur van sigaretten of dergelijke rook valt gelijk op als jij of iemand anders de auto betreedt. Dit willen veel mensen niet en dus moet er een oplossing voor komen. Belangrijk is dat je de nodige procedures volgt die er uiteindelijk voor zorgen dat je de sigarettengeur uit je tapijt, stoffering of iets dergelijks krijgt. Ook rooklucht uit auto verwijderen kan hiermee goed gedaan worden.

Maak een goede start met je schoonmaak

Maak je auto schoon op een goed geventileerde plaats, zoals je oprit of een parkeerplaats, en draai je ramen naar beneden. Hierdoor kan je auto doorluchten en wordt een deel van de rookgeur verwijderd. Gebruik op de bekleding een stoomreiniging apparaat. Veeg het stuur, het dashboard en alle andere zichtbare interieurs af. Als je je eigen oplossing wilt maken, veeg je het stuur af met een mengsel van half water en half witte azijn. Omdat rokers de neiging hebben om in de richting van het stuur te blazen, is dit vaak de bron van de grootste sigarettengeur. Ben je in Alkmaar en krijg je de sigarettengeur er niet uit, overweeg dan om de bekleding, hemelbekleding, tapijten en vloermatten professioneel te laten reinigen. Kijk bijvoorbeeld eens naar autowasstraat Alkmaar.

Nooit meer een smerige geur

Start de motor en parkeer het voertuig. Zet de ventilator en airconditioner op de koelst mogelijke stand. Controleer of de luchtcirculatie is uitgeschakeld. Rol de ramen naar beneden en zet de airconditioner aan om de rookgeur de auto door te luchten. Zoek naar de luchtinlaat van je auto terwijl de airconditioner op volle toeren draait. De wisserbladen bevinden zich normaal gesproken op de plaats waar de ventilatieopeningen zijn geplaatst. Spuit de geurneutralisator rechtstreeks in de ventilatieopening van het luchtinlaatsysteem. Dit zal helpen om de stank van sigaretten rook die uit de airconditioner komt te bedekken. Ga door totdat de rookgeur is verdwenen uit uw auto.